Každý list čaje Chun Mee je ručně válcován do tvaru malé jehly s lehkým zakřivením. Hotové lístky by měly být malé a úzké jako obočí na tváři porcelánové panenky. To si vyžaduje velké nároky na precizní a koordinované pohyby „baličů“. Nutná je také stabilní teplota a dostatek času. Vidíte, připravit tento čaj do finální podoby není žádná lehká práce.
Výsledek ale stojí opravdu zato! Aroma i chuť Vzácného obočí jsou zkrátka nepopsatelné… kdo nevyzkoušel, neuvěří.
Zelený čaj Chun Mee je vhodný, zvláště pokud máte chuť na osvěžení během dne. Má plnou, ale i lehce trpkou chuť, která dopomáhá k čistotě úst a svěžímu dechu. Pokud trpíte na afty, víte, jak moc jsou nepříjemné a bolestivé. Tento čaj je skvělý lékař pro právě tento zdravotní problém. Nejenže zmrní bolest, udrží ústní hygienu, ale rovněž slouží jako prevence proti aftám.
Dalším charakteristickým rysem tohoto čaje je provokativní vůně švestky. Samozřejmě se dá pít denně, ale je skvělý i pro letní party a grilování. Také je jako stvořený ke kombinaci se sýry typu Camembert a Gorgonzola. Podtrhne i chuť grilovaného kuřecího či vepřového masa. Také se překvapivě hodí k plodům moře a rybám. Což je v našich krajinách docela překvapivá a netradiční kombinace. Ale proč neexperimentovat a nezkoušet nově věci!
Příprava: Na silný šálek čaje se obvykle používá jedna čajová lžička lístků. Před použitím vody se ujistěte, že se jedná o čerstvou a ne již jednou převařenou! Také nezapomeňte, že voda nemusí vřít, bohatě stačí teplota 80 stupňů. Louhujte po dobu tří až čtyř minut. Pro další šálky není třeba používat nové lístky. V závislosti na kvalitě byste měli být schopni připravit tři plnohodnotné šálky. Absolutní absence cukru a mléka je samozřejmostí, abyste nepokazili chuť a aroma čaje.
Čaj vzácné obočí vynikající kvality zakoupíte v našem e-shopu:
Chun Mee 70 g
Chun Mee 1 kg
Jít na článek: Zákulisí čínských čajů aneb jak se v nich neztratit