Výhonky čaje Qi Xian Nu jsou ochmýřené, díky čemuž získávají nádech stříbřité barvy. Pro lidi, kteří nejsou obdarováni přílišnou šikovností, je asi nepochopitelné, jak mohou být Číňané schopni uvnitř čajové kuličky zachytit na provázek jasmínové květy tak, aby vznikla tato neobvyklá podívaná – jakmile se květ v konvičce rozvine, doslova nad tím zůstává rozum stát.
Proto se kvetoucí čaje doporučuje připravovat ve skle, aby vám neušel tento jedinečný zážitek.
Vůně i chuť této odrůdy čaje jsou skvostné. Květinová, nasládlá chuť vám zůstane dlouho v paměti. Jakmile čaj okusíte, budete ho chtít píti zas a znovu.
Qi Xian Nu je velice přínosný pro zdraví. Jeho dlouhodobé užívání má příznivé účinky na detoxikaci celého organismu, zbavuje tedy tělo škodlivin, které se hromadí časem, negativními okolními vlivy nebo špatným životním stylem.
Příprava: Do průhledné skleněné konvice či hrníčku (o objemu asi 0,5 l) nalijeme vodu o teplotě přibližně 80 – 90 °C. Kuličku čaje pomalu spustíme doprostřed do vody. Po několika minutách se začne otevírat. Čaj louhujte asi 10 minut, ale můžete i déle, nic tím nepokazíte, právě naopak – vůně i chuť se díky tomu umocní a navíc uvidíte čajovou růži rozkvétat do nádherných tvarů.
Jít na článek: Zákulisí čínských čajů aneb jak se v nich neztratit