Mao Jian se řadí mezi vizuálně nejkrásnější čaje vůbec. Jeho dlouhé, tenké listy s přirozeným půvabem a barvami tlumené šalvěje a stříbrné, si jistě zamilujete!
Vy a jistě i vaši hosté jej jistě zahrnete slovy chvály a obdivu. Po požitku pro vaše oči přichází i požitek pro váš čich. Vůně listů je sladká a svěží s lehkou stopou travnaté či chřestové svěžesti. Samotný nápoj má výrazně světlou až průzračnou barvu.
Mao Jian je charakteristický také tím, že většině lidí chutná s dalšími doušky mnohem více, než po prvním ochutnání. Chuť jako by žila svým vlastním životem od počáteční lehké trpkosti a mátové stopy, až po přírodně sladkou svěžest na jejím konci.
Mao Jian patří mezi zelené čaje, jež se hodí ke každodennímu pití a téměř ke každé příležitosti, ať už se chcete osvěžit sám, či s přáteli při společném posezení.
Mao Jian má na člověka obecně povzbuzující účinky a pomáhá jeho soustředění a udržení koncentrace. Takže je vhodný při dlouho trvající námaze mysli i těla. A pro váš žaludek jistě přijatelnější než různé „energy“ drinky obsahující téměř cokoliv. Nechte se posílit raději přírodou než chemií!
Příprava: K přípravě nápoje je doporučena dávka 1-2 čajové lžičky na jeden šálek (200 ml), co se teploty týče, ta se může pohybovat mezi 70 až 90 stupni Celsia. Takže zde, opět platí zlatá střední cesta, a tak jako u většiny zelených čajů obecně by teplota 80 °C měla býti tou pravou. Čaj zakoupíte zde.
Jít na článek: Zákulisí čínských čajů aneb jak se v nich neztratit