Kuřecí játra se zeleninouPokud tuto bleskovou pochoutku připraví své rodině muž, bude možná bez milosti odsouzen k doživotnímu vaření. Taková je to dobrota. A výhodou je, že všechny suroviny koupíte pod jednou střechou – v marketu, za pár korun. Pokud si někdo chce doporučené pomazánkové máslo vyměnit za obyčejné, nebo za sádlo, přidat pár žampionů či bazalky, je to možné, žádný problém. Takže dle libostí a za půl hodinky si už můžete pochutnávat na výborném jídle, které si hned napoprvé zamilujete.

Ingredience na 3 porce:
500 g kuřecích jater
1 balíček mražené zeleniny Čínská směs
1 pomazánkové máslo
1 cibule
olej na pánev
1 kostka masoxu
půl lžíce hladké mouky


Postup přípravy: 
Na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli, nakrájenou na kostičky. Kuřecí játra rozkrájíme na půlky, pokud budete jíst hůlkami tak na třetiny a zprudka orestujeme. Játra se tak pěkně zatáhnou a můžeme k nim přidat zeleninu tzv. čínskou směs. Restujeme bez pokličky doměkka. Teď už zbývá jen přidat pomazánkové máslo a masox, po rozpuštění můžeme malinko podlít vodou, zaprášit moukou a nechat přejít varem.

Solit prý už není potřeba. Ale proti gustu žádný dišputát. Přidat můžete klidně i pepř, bazalku, prostě na co jste zvyklí a co máte rádi. Přílohu taky dle chuti. Rýžové nudle či rýže se hodí stejně tak dobře jako brambory. 


Dobrou chuť.

Kuřecí játraKuřecí játra za pár minutKuřecí játra za pár minut