Kuře "na paprice" na čínský způsobJestliže jste si po přečtení názvu jídla začali dělat chutě na kuře na paprice s hojností smetany, tak si je bude muset nechat zajít. Ona totiž čínská kuchyně, dnes bude řeč o sečuánské, je mnohem zdravější, než na jakou jsme zvyklí u nás. To však neznamená, že je o to méně chutnější. Právě naopak. Zkuste si s námi dnes uvařit čínské kuře na paprice, které je velice chutné, i když jinak, než to, na které jsme odmalička zvyklí v našich krajích... Trocha netradičních ingrediencí dokáže zázraky, a věřte, nebo ne, až tento recept vyzkoušíte, možná si jej zamilujete ještě víc, než kuře se smetanovou omáčkou.

Sice se o Číňanech s nadsázkou říká, že si pochutnají na všem co má čtyři nohy a není to stůl, co létá a není to letadlo a co plave a není to loď, ale kuře, které si dnes uděláme, je to, co vám třeba běhá po dvoře a paprika – kapie, vám roste na zahradě (nebo obé koupíme v obchodě). I ostatní potřebné ingredience jsou u nás běžně k dostání. A tolik oblíbená sojová omáčka (výrobek ze soji, zajímavé slané chuti) dnes už nechybí snad v žádné domácnosti.

Ingredience:
150 g kuřecího masa
1 bílek
půl lžičky solamylu rozmíchaného v půl lžičce vody
1 střední cibule
2-3 kapie
olej na opékání
mleté chilli koření


Omáčka:
1 lžíce sójové omáčky
trocha soli
trocha cukru
1/2 lžičky solamylu
1/2 lžičky vody


Postup přípravy:
Maso nakrájíme na kostky a promícháme se směsí kterou připravíme z 1 bílku, 1/2 lžičky solamylu a 1/2 lžičky vody. Necháme 1/2 hodiny stát. Papriky zbavíme jadérek, nakrájíme na kostky a opečeme na rozpáleném oleji do poloměkka (2-3 min.). Pak je vyjmeme a vložíme na misku, na níž budeme jídlo podávat. Na pánvi prudce rozpálíme lžíci oleje. Zmírníme oheň, nasypeme maso, opékáme jej, dokud rovnoměrně nezhnědne a hotové přidáme k paprikám.

Přílohu podle chuti a na pití dle libosti - čaj, pivo, co jen hrdlo ráčí...

Paprikové kuře na čínský způsobKuře s paprikou vám bude chutnatPaprikové kuře