Medové krevetyPokud už máte nějaké ty zkušenosti s vařením a nezůstali jste u ohřívání párků nebo maximálně míchaných vajec, jistě si zvládnete ukuchtit medové krevety s vlašskými oříšky. Toto jídlo je v asijské kuchyni velmi oblíbené, a nejen tam. Originální chuť, která vzniká díky dokonale harmonické kombinaci, si poslední dobou získává pozornost i v Evropě a Spojených státech. Ze zdánlivě nekombinovatelných přísad vzniká jídlo, které si jistě zamilujete také. Vyzkoušejte a uvidíte, jestli vám také zachutná.

Tento pokrm je svou chutí velice zvláštní, to se musí nechat. Vzdáleně připomíná jakési exotické křupavé cukroví, chuť masa se ale nedá zapřít. V čínských restauracích bývá toto jídlo obvykle dost drahé, podomácku uvařené medové krevety pro čtyři osoby vás však vyjdou na pouhých 250 korun, a to je další pádný důvod, proč je vyzkoušet!


Ingredience:
1 šálek vody
2/3 hrnku cukru moučky
½ hrnku vlašských ořechů
4 bílky
2/3 hrnku mochika (rýžová mouka)
¼ hrnku majonézy
0,5 kg velkých krevet (oloupaných)
2 lžíce medu
1 lžíce slazeného kondenzovaného mléka
2 dcl oleje na smažení



Postup přípravy:
V malé pánvi smícháme vodu s cukrem. Přivedeme k varu a přidáme ořechy. Vaříme po dobu 2 minut, pak scedíme, přendáme ořechy zvlášť do misky a necháme proschnout.

Z bílků ušleháme sníh, který smícháme s rýžovou moukou, dokud nevznikne kašovitá konzistence. Mezitím na hluboké pánvi rozehřejeme olej. Namáčíme krevety do vytvořené směsi a restujeme na oleji dozlatova, cca po dobu 5 minut. Pomocí děrované vařečky krevety vyndáváme a pokládáme je zvlášť na misku.

Poté vytvoříme omáčku: ve středně velké servírovací míse promícháme majonézu, med a slazené kondenzované mléko. Přidáme krevety a jemně je v omáčce promícháme. Jídlo ozdobíme kondenzovanými ořechy a servírujeme. Dobrou chuť!

Medové krevetyMedové krevetyMedové krevety